Ohjeet ilmoittautumiseen

Järvi-Saimaan kansalaisopiston syyslukukauden kursseille ilmoittautuminen avautuu sähköisesti 16.8.2024 klo 9.00.

Ilmoittautumiset osoitteessa uusi.opistopalvelut.fi/jarvisaimaa/

Vaihtoehtoisesti kursseille voi ilmoittautua puhelimitse kansalaisopiston toimistojen aukioloaikoina. Eri toimipisteistä voi ilmoittautua puhelimitse eri kunnan alueella olevaan kansalaisopiston toimistoon.

Tervetuloa osallistumaan ja vahvistamaan omaa osaamista Järvi-Saimaan kansalaisopistoon!


Opiskeluoikeus lähi- ja etäopetuksessa

Opiskeluun oikeutettuja ovat kaikki aikaisemmat kurssimaksunsa maksaneet. Kansalaisopisto ei ota vastaan ilmoittautumisia, jos opiskelijalla on kurssi- tai materiaalimaksuja maksamatta. Myöskään sähköisen ilmoittautumisen kautta ei pääse ilmoittautumaan kurssille. Selvitä maksamattomat laskut kansalaisopiston toimistossa.

HUOM! Kurssin opettajan päätehtävänä on kurssin opetus. Lähiopetuksen ja toiminnan aikana opetustila on vain kansalaisopiston käytössä ja tunnille voivat osallistua vain ne, jotka ovat kurssimaksunsa maksaneet. Varsinkin liikuntaryhmissä opiskelijat tulevat kurssille nimenomaan rentoutumaan arjen kiireistä. Monelle opiston kurssi/tunti on se viikon ainoa hetki, jolloin saa ajatella omia asioita nauttien liikuntahetkestä.

Myös puku- ja wc-tilat tulee rauhoittaa liikuntatuntien ajaksi, koska äänet helposti kulkeutuvat edellä mainittujen tilojen läheisyydessä, vaikka ovet olisivatkin pukuhuoneisiin kiinni. Myöskään opettajia ja opiskelijoita koskeva vakuutus ei korvaa kurssille kuulumattomia henkilöitä.


Kurssien minimiopiskelijamäärä

Läsnäolo ensimmäisellä kokoontumiskerralla on tärkeää kurssin alkamisen vuoksi. Minimiopiskelijamäärä on kurssikohtainen 5 tai 7, joillakin erikoiskursseilla määrä voi olla suurempi. Lyhytkurssit alkavat vain, jos määräaikaan mennessä on ilmoittautunut 7 henkilöä. Jos kurssin minimiopiskelijamäärä ei täyty, kurssi peruuntuu. Tästä ilmoitetaan opiskelijoille ryhmätekstiviestillä. Jos alkaneen kurssin minimiopiskelijamäärä alittuu lukukauden aikana kolme (3) kertaa, kurssi keskeytyy.


Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautuminen puhelimitse

Juva: toimisto 044 417 5224
Rantasalmi: 044 417 5226, 044 417 5220
Sulkava: 044 417 5220

Ilmoittautuminen internetissä

Internetin kautta ilmoittauduttaessa ohjelma vaatii koko henkilötunnuksen. Jos et halua antaa henkilötunnustasi tai sinulla ei sitä ole, on ilmoittautuminen tehtävä kansalaisopiston toimistossa.

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Opintoryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä soitinopetusta lukuun ottamatta. Kurssi ei ala, mikäli ennakkoilmoittautuneita ei ole riittävästi.

Kurssit alkavat opinto-oppaassa ilmoitettuna ajankohtana. Kansalaisopistosta otetaan yhteyttä vain, jos kurssitiedoissa tapahtuu muutoksia tai saat opiskelupaikan varasijalta. Jokaviikkoinen opintoryhmä voi peruuntua kerran lukukauden aikana, esim. opettajan sairastumisen vuoksi, eikä sitä korvata opiskelijoille. Jos opettajan poissaolokertoja tulee enemmän, opisto hankkii sijaisen tai pidetään yksi tai useampi korvauskerta.

Scroll to Top